Marieke4 Marieke Sara Willemse (1959)

zangdocente, begeleidster bij verdiepings- en groeiprocessen.

 

Tijdens mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik al gaan werken als zangdocente. Inmiddels doe ik dat meer dan 30 jaar. Het ontdekken en zich laten vinden van een stem is een mooi, niet eenvoudig, avontuurlijk proces. Soms confronterend, en altijd een verrijkende ervaring.......Mijn werk is in die jaren veranderd van de stem als doel naar de stem als middel. Een middel om je zelf te vinden en te laten horen.

Naast deze innerlijke reis naar het zelf loopt de weg van je fysieke stem. Door je stem meer klank, draag- en zeggingskracht te geven, kun je je eigen lichaam, je psyche en je ziel beïnvloeden en ondersteunen. Ik vind het belangrijk dat veranderingen diep gevoeld worden en blijvend zijn. Voor deze rijke, blijvende transformatie zijn geduld, inzet en toewijding nodig.

Door de jaren heen ben ik geïnspireerd door:

  • Voice Dialogue
  • Familie en innerlijke opstellingen
  • Werken met energie en stem
  • Werken met Embodied Imagination
  • Verschillende boedhistische stromingen
  • En het feit dat er met elke nieuwe leerling/cliënt steeds nieuwe werkvormen ontstaan.

Daarnaast zijn mijn inspiratiebronnen: Het werk van: Trilby Fairfax, Peter Dellensen, Robert Bosnak, muziek, Chi Kung, Tai Chi, mijn dagelijks brood bakken, maar vooral de vele cliënten die mij hun vertrouwen schenken en me heel veel over leven leren.'' Ik woon en werk in Brummen (Gld.) 


Vanaf september 2019 neemt  Ziel&zang geen nieuwe leerlingen/cliënten meer aan.